Kézi és pneumatikus működtetők

SAUNDERS

KÉZI MŰKÖDTETŐK

SAUNDERS

Főbb jellemzők és előnyök

• A sima felület megkönnyíti a tisztítást
• Megfelelő anyagok, működtető ház korrózióálló rozsdamentes, vagy polimer anyagból
• FDA komfort kenőanyagok
• Kompakt kivitel, könnyű beépítés
• Autoklávozható kivitel
• Moduláris felépítés, nyitási és zárási határolás, zárható biztonsági működtetők, véghelyzetkapcsolók

SAUNDERS

SAUNDERS S360 PNEUMATIKUS MŰKÖDTETŐ

Az S360 hajtómű egy kompakt felépítésű, dugattyús működtetésű hajtómű, amely megfelelő a gyógyszergyártás valamennyi steril alkalmazáshoz.

SAUNDERS

SAUNDERS S360 Lite SOROZAT

Az S360 Lite sorozat DN8 – DN100 (1/4” – 4”) méretsorozatban készül. Ez a konstrukció, kompakt kivitele ellenére megfelelő záró erőt a legtöbb gyógyszeripari alkalmazásban. A hajtások 100% delta P esetén 10 bar vezeték nyomás esetén is használhatók.

SAUNDERS S360 Power SOROZAT

Az S360 Power sorozat egy kiváló megoldás kínál magas üzemi nyomás, vagy nagy záróerő igény esetén, ami kétoldalról ható nyomás esetén fordulhat elő. A hajtások alaphelyzetben nyitott és zárt, valamint kétoldali működtetett kivitelben, akár 100% delta P nyomáskülönbségre, DN15 – DN50 (1/2” – 2”) mérettartományban készülnek.

KÖNNYŰ NYOMÓELEM CSERE

Az S360 hajtómű egyedi kialakítása lehetővé teszi, hogy a gumi és a PTFE membránokhoz való nyomóelemeket egyszerűen át lehessen szerelni, így nem szükséges, hogy a kétféle felfogatáshoz külön-külön hajtóművet kelljen raktáron tartani.

360⁰-s BEÉPÍTHETŐSÉG (DN15 – DN50)

Az S360 hajtóműcsalád a ½” – 2” tartományban a hajtómű felső része 360⁰-ban körbeforgatható, így rugalmasan tud illeszkedni a beépítési körülményekhez, különösen a kompakt blokk megoldásoknál. A hajtóművek vagy külső l távolról, vagy ráépített vezérlőszeleppel közvetlenül a hajtómű közeléből vezérelhetők. Lehetőség van kézi működtetésre is.

SAUNDERS EC PNEUMATIKUS HAJTÓMŰVEK

SAUNDERS
Az EC hajtóművek egy kifejezetten a gyógyszeripari alkalmazásokra kifejlesztett, kompakt felépítésű dugattyús pneumatikus hajtómű család. A hajtóműház PES-ből (Polyethersulfon), fröccsöntéssel készül. A PES kiválóan ellenáll a vegyszereknek és nagyon jól ellenáll a hőmérsékleti behatásoknak is.

Az EC sorozat DN8 – DN50 (1/2” – 2”) méretnagyságban és mindhárom funkcióban (NC, NO, DA) áll rendelkezésre.

KÜLÖNÖS JELLEMZŐK

• A működés során fellépő hiszterézis csökkentésére a hajtóművekhez a végállás kapcsolók és állásszabályzók közvetlenül csatlakoztathatók.
• A levegő csatlakozás, a rögzítő csavarok és a membrán nyomóelemek rozsdamentes acélból készülnek.
• A környezeti hőmérséklet -10⁰C - +100⁰C-os tartományban lehet és +150⁰C-ig autoklávozható.

SAUNDERS ECX HAJTÓMŰVEK

Az ECX hajtóművek az EC család továbbfejlesztett típusa, ahol a kompakt felépítés továbbra is megmaradt. Az ECX hajtóművek a DN65 – DN150 (2,5” – 6”) mérettartományban állnak rendelkezésre. A vegyi hatásokkal szembeni jobb ellenállóképesség és hosszabb élettartam elérésért a hajtóműház műanyag bevonatos alumínium-szilicium öntvényből készül. Alaphelyzetben zár (NC), nyitott (NO) és kétoldali működtetett (DA) kivitelben készülnek és kiegészíthetők véghelyzet érzékelőkkel és állásszabályzókkal.

VÉGHELYZET ÉRZÉKELŐK, SZABÁLYZÓK, TARTOZÉKOK

SAUNDERS
Az állítható nyitás határoló valamennyi SAUNDERS hajtómű számára szállítható.

„MINI” ÁLLÁSSZABÁLYZÓ

Mind az EC, mind az S360 a VIAPOS Mini szabályzóegység ráépítésével pneumatikus, elektropneumatikus és digitálisan vezérelhető szabályzó szeleppé alakítható, amely visszajelzéssel is rendelkezhet. Az egybeépített egység egy kompakt szabályzószelep megoldást kívál.

VÉGHELYZET KAPCSOLÓ MODUL

Az EC és ECX hajtóművekre szerelhető modul max. 4 mechanikus mikrokapcsolóval, vagy elektronikus közelítéskapcsolóval szállítható. A modul beépített mágnesszeleppel és ASI-interfész modullal is kiegészíthető.

I-VUE VÉGHELYZET ÉRZÉKELŐ – KIJELZŐ

SAUNDERS

A SAUNDERS I-VUE véghelyzetérzékelő egységet kifejezetten a membránszelep technológia steril és gyógyszeripari alkalmazásaira fejlesztették ki. Az egységek P2P (kétpont), ASI és DeviceNet kompatiblis kivitelben is elérhetők.

FŐBB JELLEMZŐK ÉS ELŐNYÖK
Megnövelt pontosság és megbízhatóság
A SAUNDERS I-VUE egység egy érintésmentes mérési technológiát használ, amellyel precíz mérési adatokat biztosít a szelep helyzetéről. Az egység a teljes mérettartományt (DN008 – DN100-ig (1/4” – 4”) lefedi.
Egyszerű üzembe helyezés
az automata önbeállító üzemmódnak köszönhetően. Az IP67 védettségű polikarbonát házat a beállításokhoz nem kell kinyitni, a beállítások, kívülről, mágnesek lehetségesek. A beállítási idő akár 3 percre is csökkenthető.
Alacsony karbantartási és üzemeltetési költségek
a gyári és a felhasználói beállításoknak köszönhetően. Így pl. a löketvég toleranciák és a működési ciklusszám érzékelés beállításával a felesleges hibajelzések, vagy membráncserék elkerülhetők.

SAUNDERS „OPTI-SET” VÉGHELYZETKAPCSOLÓ MODUL

Az „Opti-Set” véghelyzetkapcsoló modul a DN8 – DN50 (1/4” – 2”) méretű membránszelepekre szerelhető kompakt egység, az alábbi főbb jellemzőkkel:
• Könnyű szerkezetű Nylon 66 anyagból készülő ház
• IP67 védettség, ATEX kivitelben is elérhető, állásjelzéssel
• Egyszerűen beállítható véghelyzet érzékelők, mechanikus és érintésmentes véghelyzet kapcsolók.
• Hálózatba kapcsolható (ASI, DeviceNet)